Over ons

De Sultan Ahmet Moskee is gevestigd in de wijk Poelenburg in Zaandam. De bouw van de moskee is in 1994 voltooid en sindsdien heeft het gebouw zijn deuren openstaan voor alle buurtbewoners. De moskeegemeenschap heeft de bouw van de moskee helemaal zelf gefinancierd. Met een oppervlakte van 1500 m2 mocht de moskee zich destijds de grootste van West-Europa noemen.

De moskee heeft een grote gebedsruimte waarin gezamenlijk gebeden kan worden. Daarnaast heeft het gebouw meerdere klaslokalen. In deze klaslokalen krijgen kinderen en volwassenen lessen over de islam. De moskee heeft ook een kantine waarin bezoekers bij elkaar kunnen komen voor een kopje thee of koffie. In de kelderverdieping van de moskee bevindt zich een zaal met een podium dat gebruikt wordt voor verschillende evenementen. Deze zaal kan ook gehuurd worden door externen. Uiteraard heeft de moskee ook een ruimte waarin bezoekers de kleine wassing kunnen doen voor het gebed.   

De Sultan Ahmet Moskee bestaat dus niet alleen uit een gebedsruimte. Het is een welbezochte ontmoetingsplaats voor alle buurtbewoners.